14. lokakuuta 2011

Etukäteistunnelmia Viini, ruoka ja hyvä elämä -tapahtumaan

Jokavuotinen viiniharrastajien suosikkitapahtuma Viini, ruoka ja hyvä elämä -messut koittaa jälleen parin viikon kuluttua 27.10. - 30.10.2011. Viini-lehti järjestää tapahtuman yhteistyössä Suomen Messujen kanssa viime vuoden tapaan Helsingin Messukeskuksessa. Myös me skycellarilaiset olemme jälleen paikalla, messuosastollamme pääset tutustumaan tuotteisiimme. Odotettavissa on myös tänäkin vuonna kilpailu.




Viime vuotisen kilpailumme pääpalkinto oli upea: pitkä viikonloppumatka tutustumaan viinitalo Bernard-Massardiin ja viehättävään Luxemburgin kaupunkiin. Kilpailuun osallistuttiin arvioimalla (herkullisen!) Bernard-Massard Cuvée de l´Ecusson kolmen litran Jeroboam-pullon painoa. Kisan voitti aivan nappiin arvannut Perttu Koskinen, jonka vastaus oli 5,594 kg.



Kesäkuun alussa Perttu lunasti palkintonsa, ja matkasi aurinkoiseen Luxemburgiin. Bernard-Massard -viinitalon omistajaperheen poika, Antoine Clasen, isännöi voittajaa. Ohjelmassa oli viinitarhoihin tutustumista ja luonnollisesti viinin valmistukseen perehtymistä, joka erityisesti kiehtoi mikrobiologina työskentelevää Perttua. Moselin varrella sijaitseva viinitalo ja sen erityisen kaunis ympäristö tekivät myös Perttuun suuren vaikutuksen. Talon useiden kuohuviinien lisäksi hän pääsi maistamaan Bernard-Massardin valkoviinejä, jotka ovat Luxemburgin huippuja. Matkasta jäi Pertun sanojen mukaan hyvä maku suuhun, mitä blogin takana ei lainkaan epäillä...!


Mikäli suunnitelmiisi siis mahtuisi tunnelmallinen viikonloppu lokakuun lopulla, kannatan ideaa tulla käymään messuilla. Nähdään toivottavasti sankoin joukoin tapahtumassa!

Tässä vielä tapahtuma-ajat:
Torstai 27.10.2011, klo 10-18
Perjantai 28.10.2011, klo 10-20
Lauantai 29.10.2011, klo 10-18
Sunnuntai 30.10.2011, klo 10-18

Pääsyliput 14 € / hlö, eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 € / hlö. Viinialueen sisäänpääsy on vain yli 18-vuotiaille. Pääsylippuja saa tapahtuman aukioloaikoina Messukeskuksen ovelta tai ennakkoon Lippupalvelusta ja maistelulipukkeita on myynnissä viinialueella messupäivinä.

P.S. Samalla lipulla ja samalla pääsymaksulla myös muuta kulttuuria: Helsingin Kirjamessut ja Helsingin Musiikkimessut!

Lue lisää tapahtumasta Helsingin Messukeskuksen sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti