30. joulukuuta 2011

Kuplat tekevät Uuden Vuoden!

Hyvää uuden vuoden aaton aattoa! Nyt on syöty viikko jouluruokia ja rauhasta nauttien. On seuraavan juhlan aika: huomenna juhlitaan niin kuluneen vuoden hienoja muistoja ja parhaita hetkiä kuin uuden vuoden alkuakin ja tulevan vuoden suuria suunnitelmia. Ovatko lupauksenne jo valmiina? Tässä tulee yksi mainio idea: aina kun tulevana vuonna hankit viiniä illanistujaisiin, päivällisvieraille tai vaikkapa omaan tunnelmointiin, kokeile jotakin uutta! Viininvalinnassa ei voi mokata, sillä meilläpäin myyntiin saakka päätyy vain tiukan seulan läpikäyneitä tuotteita, joiden lähtökohtaisetkin laatuvaatimukset ovat jo korkealla.

Mutta nyt huomiseen juhlaan: uuteen vuoteen kuuluu tietenkin keskiyöllä kuohuvalla kilistäminen, ja tässäpä vinkit niihin nautintoihin.

Kuohuviini: vähän makeampaa, klassista vai trendikästä?


Se vähän makeampi nautinto poksahtaa Valdivieso Moscato -pullosta. Puolikuiva chileläinen on erinomainen juhlajuoma, jonka erittäinen hedelmäinen ja aromaattinen maku tuo henkäyksen tulevaa kevättä keskitalven juhlaan. Klassikkojen ystävä nappaa juhlaan Bernard-Massard Cuvée de l´Ecussonin, tyylikkään ja erittäin suositun, kosmopoliitin luxemburgilaisen. Sen maku muodostuu hienosta sekoituksesta Pinot Blancia, Pinot Noiria, Chardonnayta ja Rieslingia. Kuplat hyväilevät suuta! Uuden vuoden luomuosastoa edustaa kuohuviineistä ehdottomasti erittäin kuiva, hedelmäinen ja runsas Cava Brut Can Vendrell. Kataloniasta peräisin oleva kuohuva on niittänyt mainetta ja kehuja muun muassa Viini-lehden parhaana ostoksena.

...vai sittenkin ihan aitoa samppanjaa!

Hiukkasen hienompaan uuden vuoden vastaanottoon kuuluu tietenkin aito samppanja. Duval-Leroyn samppanjatalo sai alkunsa jo vuonna 1859. Talo on yhä saman perheen omistuksessa, tänä päivänä sitä johtaa madame Carol Duval-Leroy. Kullanhohtoa uuteen vuoteen tuo talon Cuvée Paris: herkullinen samppanja tyylikkäässä sini-kultaisessa Pariisi-aiheisesti kuvitetussa pullossa. Kuvioinnin on suunnitellut amerikkalainen taiteilija Leroy Neiman. Mikäli taas samppanjarintamalle etsitään muodikasta luomua, on täydellinen valinta Duval-Leroy Brut Made from Organically Grown Grapes. Siitä vinkkiä viime viikon postauksessa.


Me Winenjoyssa kiitämme kuluneesta syksystä, uuden blogin aloittaminen on ollut mielenkiintoinen ja antoisa kokemus. On mukava päästä kirjoittelemaan näistä aiheista, ja teitä lukijoitakin on kuukausitasolla jo satoja! Mahtavaa. Kannattaa muuten tykätä Facebookissa SkyCellarin ryhmästä (www.facebook.com/SkyCellar): saat kaikki uudet päivitykset ja paljon muutakin mukavaa sitä kautta. Hauskaa ja onnellista uutta vuotta jokaiselle, tapaamisiin 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti