2. joulukuuta 2011

Parhaat joululahjaviinit tilausvalikoimasta

Nyt ollaankin sitten jo joulukuussa, huh! Toisaalta, sehän tarkoittaa sitä, että ihana ja tunnelmallinen juhla lähestyy kovaa vauhtia. Sen verran on kuitenkin vielä aikaa, että jouluksi ennättää vielä hankkia hiukan erityisempää tarjottavaa tai kenties tyylikkäitä lahjoja – nimittäin joulun lahjaviinitilaukset! Seuraavista ehdotuksista löydät joulupakettiin tilausvalikoiman klassikkoja ja uusia makuelämyksiä.

Hienointa juhlajuomaa

Leidille tai prinsessalle täydellinen joululahja on Duval-Leroy Lady Rose Sec, ihastuttava Pinot Noirista ja Chardonnaysta valmistettu aito, täyteläinen, hedelmäinen, raikas samppanja. Pullo on juhlava kultaisessa ja pinkissä läpinäkymättömässä asussaan, lasiin kaadettaessakin samppanja kuplii kirkkaana roosan punertavana. Duval-Leroy on kehittänyt Lady Rose Sec’in
yhdessä tunnetun ranskalaisen kondiittorin Pierre Hermén kanssa. Juoma sopii sinällään nautittavaksi, juhlavaksi aperitiiviksi tai sorbettien ja raikkaiden hedelmä- ja marjaruokien seuraksi.

Eleganttia ja täyteläistä punaista

Punaviineistä pitävälle viinintuntijalle suosittelemme voimakasta, täyteläistä ja eloisaa portugalilaisen Niepoort Vinhosin Redoma Tintoa vuodelta 2006. Rypäleiltään viini on monelle uusi tuttavuus; se koostuu Touriga Francasta, Tinta Rorizista, Touriga Nacionalista, Tinta Amarelasta ja Tinto Cãosta. Viini on maultaan hyvin tasapainoinen, siinä on selkeät, mutta kypsät ja hienot tanniinit sekä raikas happoisuus. Maussa on tummia luumuja, kirsikkaa, paahteista tammea ja mausteita - oivallista talven tunnelmointiin siis!

Ranskalainen Chateau La Lagune 2004 sopii puolestaan eleganttien viinien ystävälle. Se on valmistettu 30% Merlot'sta, 55 % Cabernet Sauvignonista sekä 15 % Cabernet Francista. Château La Lagunen tilan historia alkoi jo 1500-luvulla hollantilaisten toimesta, ja virallinen viinintuottaja siitä tuli vuonna 1730. Vuonna 1855 se sai korkea-arvoisen luokituksensa Troisième Grand Cru Classé, joka tarkoittaa tilan kuuluvan Bordeaux'n kaikkein hienoimpia viinejä valmistaviin tiloihin. Lisäksi suosittelemme kokeilemaan erästä tilausvalikoimamme helmeä, jo aiemmin esittelemäämme Brunello di Montalcinoa, ja siitä vuosikertaa 2003.

Arvokkaiden viinien harrastajalle ja todelliselle viinisijoittajalle suosittelemme lahjaksi ehdottomasti Château Palmer -punaviiniä. Täyteläinen ja erittäin hienostunut viini on valmistettu Cabernet Sauvignonista (53%), Merlot'sta (40%), Petit Verdot'sta (7%). 52 hehtaarin viinitila on kuuluisimpia Bordeaux'ssa ja sijaitsee Margaux viinialueella. Viini luokiteltiin vuoden 1855 virallisessa luokituksessa yhdeksi neljästätoista "Troisiéme crus" (Third Growth) viineistä, mikä tarkoittaa, että se on hienoimpia Bordeaux'laisia viinejä, ja sitä pidetään yleisesti toisena kahdesta parhaasta kyseisen luokituksen viineistä.

Koko kattavan tilausvalikoimamme voit käydä katsomassa täältä, mukana selkeät kuvaukset eri tuotteista. Tilaus on helppoa – kaikkia tilausvalikoiman tuotteita voi tilata Alkon eri myymälöistä, ja tilaus onnistuu vaikkapa puhelimitse. Alkon ilmoittama toimitusaika on noin viikko, joten ennätät hyvin vielä tutustua vaihtoehtoihin. Tunnelmallista toista adventtiviikonloppua ja itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti